Wat doen wij?

De Fruitboogerd is ontstaan uit liefhebberij voor fruit en fruitbomen. Al ruim 12 jaar kweken en verkopen wij veelal oude rassen van verschillende fruitsoorten. Op deze manier proberen wij deze rassen in stand te houden en willen wij zoveel mogelijk mensen laten genieten van al het moois en lekkers dat deze soorten bieden.

Naast het kweken van fruitbomen geven wij ook advies over het planten en onderhouden van fruitbomen, we geven snoeicursussen en helpen wij bij het onderhoud van fruitbomen en boomgaarden.

Kinderen vinden het prachtig om te zien hoe appeltjes aan een boom groeien. Mensen die al fruitbomen hebben of willen planten hebben soms vragen of zijn benieuwd wat er allemaal kan met fruit. Wij ‘bomen’ graag over fruitbomen en delen graag onze kennis en passie. Wil je met een groep kinderen of volwassenen eens komen kijken, luisteren en proeven informeer dan naar de mogelijkheden.

Fruitbomen zijn prima in te zetten bij allerlei vormen van zorgverlening. Wij maken het zo dat jong en oud op basis van ieders mogelijkheden kan genieten van fruitbomen.

Met oude fruitrassen, zoals de Glorie van Holland en de Clapps Favourite op je erf of in je tuin, zorg je voor meer biodiversiteit en help je de natuur een handje. De fruitbomen zijn goed voor allerlei nuttige insecten, vogels en andere dieren. Voor het buitengebied zijn er voor aanplant subsidies beschikbaar. Mooi werk toch!?

Wij verzorgen regelmatig snoeicursussen. Deze zijn bedoeld voor mensen die het onderhoud van fruitbomen zelf willen uitvoeren. Interesse? Neem dan gerust contact met ons op.

Geen tijd of zin om de aanplant en het onderhoud van uw fruitbomen zelf te doen? Of durft u het toch liever niet alleen aan? Geen nood! Wij helpen u bij het planten en verzorgen van uw fruitbomen. Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.